Hoofdmenu
Het hormoonbalansprogramma bestaat uit drie pijlers: voeding, training, stressbeperking en ontspanning. Deze leefstijlfactoren hebben invloed op onze hormoonbalans.
Voeding
Onze huidige voeding is ver verwijderd van de oeroude voeding die onze voorouders aten; We zijn meer bewerkte voeding gaan eten zoals (bewerkte) granen, suiker, melkproducten, kant- en klaar maaltijden, snoep en frisdranken vol chemische smaak-, kleur- en geurstoffen, transvetten, vlees met sporen van antibiotica/ chemische groeihormonen en groenten en fruit met resten van bestrijdingsmiddelen. Deze bewerkingen horen niet in de voeding thuis en kunnen uw hormoonbalans verstoren.
Boodschappencoach
Om u te leren hoe u het beste kunt eten om uw hormonen in balans te houden, kan ik u in de supermarkt of biologische winkel een 30 tot 45 minuten durende rondleiding geven, waarin u uitleg krijgt waar juiste voeding aan moet voldoen. Ik leer u etiketten lezen en op welke E-nummers, schuilnamen, voedingsadditieven u moet letten, waardoor u in het vervolg zelf de addertjes onder het gras kunt ontdekken. Er wordt verteld welke producten geschikt en ongeschikt zijn om te consumeren en op welke manier en welke bereidingswijze het meest gepast is.
Training
Kort en intensief bewegen is de beste manier om een optimale hormoonbalans te bereiken. Door training of beweging kunnen hormonen positief of negatief beïnvloed worden. Door lang en zwaar te sporten kan de hormoonbalans aanzienlijk verstoren.
Door op de juiste manier te trainen kun je bepaalde hormonen stimuleren. Hormonen die je meer kracht en meer energie geven. Meer spiermassa zorgt voor minder vetmassa en een betere gezondheid! Een goede manier van trainen zorgt voor:
Meer energie
Meer kracht
Betere stofwisseling
Betere belastbaarheid van het lichaam
Meer spiermassa
Betere conditie
Betere gezondheid
Minder vetmassa
Ik kan u bewegingsadvies geven om weer in balans te komen.
Stressbeperking en ontspanning
De mate waarin men stress ervaart heeft invloed op de hormoonhuishouding en daarmee op het functioneren van het hele lichaam. Stress kan zowel positief als negatief ervaren worden. Een beetje stress kan positief zijn en houdt ons alert. Wanneer stress langdurig is heeft dit een negatieve invloed op onze hormoonhuishouding. Onze bijnieren die de hormonen adrenaline en cortisol aanmaken raken bij een teveel aan stress uitgeput. Er ontstaat bijnieruitputting. Dit uit zich in de volgende klachten:
Allergieën
Vermoeidheid
Drang naar zoet en/of zout
Duizeligheid
Auto-immuunziekten
Moeite met slapen en/of opstaan
Neerslachtigheid/depressie
Ontstekingen
Door het hormoonbalansprogramma te volgen leert u hoe u stap voor stap uw hormonen op natuurlijke wijze terug in balans brengt.